ua en ru

У ДНР заявили про початок поставок вугілля в Україну

У так званій "Донецькій народній республіці" (ДНР) заявили про початок поставок вугілля в Україну. Про це заявив сьогодні "заступник міністра вугілля" Олександр Потапенко, передає сепаратистське видання "Донецьке агентство новин".

"Вчора наші залізничники на "Центренерго" повезли п'ять тисяч тонн і отримали за це гроші - 5 млн гривень передоплати, сьогодні відправили 29 вагонів другим траншем. До вечора чекаємо 10 млн гривень передоплати за цього траншу", - заявив він.

Потапенко підкреслив, що на сьогоднішній день "на складах зібралось більше шестисот тисяч тонн вугілля як енергетичного, так і коксівного".

"Ми взяли на себе обов'язки, поки з "Центренерго" не визначено розрахунки, будемо жити за рахунок цих грошей (перерахованих за передоплатою - прим. ДАН). Плануємо обсяг роботи з цієї компанії близько 100 тисяч тонн - це десь в межах на 130 млн", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ДНР зібралися продавати вугілля в Іран і Північну Африку.

Зазначимо, раніше глава самопроголошеної "Луганської народної республіки" Ігор Плотницький заявив про проведення переговорів про постачання вугілля Україні та Росії.