ua en ru

У ДНР зібралися продавати вугілля в Іран і Північну Африку

У самопроголошеній "Донецької народної республіки" планують почати продаж вугілля в Іран та країни Північної Африки. Про це на зустрічі з представниками вугільної галузі заявив керівник управління стратегії розвитку промисловості при апараті голови ДНР" Євген Лавренов, передає ДАН.

"Є у нас стандартні споживачі в країнах Північної Африки, Ірані, Туреччині. Там підприємства будувалися Радянським союзом. В технологічних ланцюжках закладені вугілля, яке видобувають у Донбасі. Це і електростанції та металургійні заводи", - зазначив Лавренов.

Він підкреслив, що дане питання може бути вирішене вже в найкоротші терміни.

За словами Лавренова, "міністр економічного розвитку" ДНР Євгенія Самохіна 19 лютого зв'язувалася з іранською стороною та готова надати конкретні пропозиції щодо співробітництва.

"Вони теж перебувають у стані ембарго й з ними нам буде легко знаходити спільну мову, тим більше їм це потрібно", - підкреслив він.

Лаврєнов додав, що якщо домовленість буде досягнута, постачати вугілля в Іран будуть морем через порт в Таганрозі. "Розуміння з боку РФ є. Також ведеться діалог на постачання вугілля з північноафриканськими компаніями", - сказав він.

Нагадаємо, ще в січні бойовики вивозили вугілля із Луганської області в Росію.