ua en ru

ДНР погрожує розправою адептам "Русского мира"

ДНР погрожує розправою адептам "Русского мира" Фото: ДНР

Російські куратори заборонили святкувати "День російської єдності" в ДНР

Російські куратори категорично заборонили публічно відзначати в так званій "Донецькій народній республіці" (ДНР) "День російської єдності" - офіційного свята в РФ і дали вказівку "депутатам" ДНР негайно повідомити про підготовлюваний заході в МГБ ДНР. Про це повідомляє "Оборона Маріуполя" в Facebook.

"Як повідомляють жителі окупованого Донецька, серед представників проросійських окупаційних структур відзначається збільшення конфліктів і панічних настроїв, пов'язаних з поширенням думки про швидке повернення столиці Донбасу під юрисдикцію України. Одним з ознак швидкого втечі "російського миру" з захопленої території донеччани вважають ситуацію зі святкуванням "Дня російської єдності", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, сьогодні, 4 листопада, активісти маргінальних організацій Донецька "Російсько-Український союз", "Союз народжених революцією" вирішили організувати мітинг у центрі міста на честь "Дня російської єдності" - офіційного свята в РФ.

"З метою додання своєму заходу офіційного статусу проросійські активісти звернулися в так звану "народну раду ДНР". Однак, російські куратори категорично заборонили публічно відзначати це свято і дали вказівку "депутатам" ДНР негайно повідомити про підготовлювані заході в МГБ ДНР", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, "гебісти" попередили адептів "русского мира", що всі учасники масових заходів 4 листопада 2015 р. автоматично потраплять у розряд неблагонадійних і будуть зараховані до прихильників колишнього спікера "народної ради" А. Пургіна, який включений в "чорний список" самим "ватажком" ДНР А. Захарченко. Представники "каральної структури" ДНР також заявили, що можливий розгін мітингувальників із застосуванням фізичної сили, пошкодженням прапорів і т. д.

"Що цікаво, навіть колишній "народний губернатор" ДНР П. Губарєв, який тепер іменує себе лідером "руху Новоросії", побоявся підтримати своїх колишніх соратників. Як аргумент, чому він ну ніяк не може прийти на мітинг, Губарєв повідомив, що йому потрібно "терміново" робити презентацію власної книги. Про популярність цієї "книги" свідчить той факт, що на попередній "презентації", яка проходила в Москві 31 жовтня цього року в підвалі магазину "Російський патріот" зібралося цілих 15 чоловік (це в місті мільйонним населенням!)", - йдеться в повідомленні.

«Русское единство» в «ДНР» уже никому не нужноКак сообщают жители оккупированного Донецка, среди представителей пророс...

Posted by Оборона Мариуполя on 4 ноября 2015 г.

Нагадаємо, раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що підтримка "Русского мира" є зовнішньополітичним пріоритетом країни, який зафіксований в Концепції зовнішньої політики Росії.