ua en ru

У ДНР студентів зганяють на "травневі мітинги" під загрозою позбавлення стипендії, - джерело

У ДНР студентів зганяють на "травневі мітинги" під загрозою позбавлення стипендії, - джерело Фото: мітинг у ДНР

Викладачам загрожують невиплатою зарплати і звільненням

У самопроголошеній "Донецькій народній республіці" студентів і викладачів навчальних закладів, які незаконно діють на окупованій території, змушують майже в повному складі брати участь в запланованих на травень мітингах "солідарності трудящих", на День перемоги і на честь річниці так званого референдуму. Про це пише "ОстроВ", посилаючись на слова мешканців Донецька.

Так, за інформацією співрозмовників, не менше 80% студентів повинні взяти участь у пропагандистських акціях. Таке розпорядження ректоратів всіх "вишів". У разі "прогулу" будь-якого з мітингів керівництво обіцяє позбавляти студентів стипендії.

При цьому студенти-заочники теж зобов'язані брати участь в "мітингах". Однак, оскільки багато хто з них служить в незаконних військових формуваннях ДНР або займає високі посади в окупаційній адміністрації, квота явки для заочників складає половину від спискового складу.

Крім того, за словами джерела видання, викладачі "вишів" повинні бути на мітингах практично всі. Тим, хто відмовився, загрожують невиплатою заробітної плати або навіть звільненням з роботи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на підконтрольних самопроголошеній "Луганській народній республіці" територіях провели бойову підготовку працівників бюджетних організацій з практичним виконанням стрільб.