ua en ru

У ДНР склалася критична ситуація у сфері охорони здоров'я, - ІС

У ДНР склалася критична ситуація у сфері охорони здоров'я, - ІС Фото: Дмитро Тимчук

На Донбасі спостерігається гострий дефіцит медпрепаратів і лікарів

На тимчасово неконтрольованих Україною територіях Донецької області склалася критична ситуація у сфері охорони здоров'я. Про це повідомляє народний депутат, координатор групи "Інформаційний спротив" (ІС) Дмитро Тимчук у Facebook.

"Міністр охорони здоров'я ДНР" О. Оприщенко доповів ватажкові "ДНР" О. Захарченко про критичну ситуацію у сфері охорони здоров'я на окупованих територіях Донецької області", - йдеться в повідомленні.

Згідно інформації ІС, в аптеках і лікарнях спостерігається гостра нестача медпрепаратів для лікування серцево-судинних і поширених інфекційних захворювань, гепатиту та інших. Дефіцитом стали препарати, що застосовуються при цукровому діабеті.

Крім того, більшість кваліфікованих лікарів залишили окуповану територію, що призвело до суттєвого зниження якості надання медичної допомоги.

Оперативні дані групи «Інформаційне Опір». У штабі «2-го АК ЛНР» продовжують спроби розібратися в «немот...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 5 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики на тимчасово неконтрольованих Україною територіях Донецької і Луганської області здійснюють грабежі місцевого населення через брак провіанту в частинах.