ua en ru

У ДНР працівникам підприємств ДТЕК урізали зарплати, - Тимчук

У ДНР працівникам підприємств ДТЕК урізали зарплати, - Тимчук Фото: Дмитро Тимчук

Працівникам шахти "Комсомолець Донбасу" погрожують масовими звільненнями

На ряді підприємств енергетичної компанії ДТЕК, які знаходяться на підконтрольній самопроголошеній "Донецькій народній республіці" території, працівникам урізали зарплати. Про це у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"З 15.03.2017 на підприємствах ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго", ТОВ "ДТЕК Високовольтні мережі", ПАТ "ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля" робочий персонал переведено на 3-денний робочий тиждень з оплатою 2/3 від окладу", - повідомив Тимчук.

За його словами, представники ДНР вимагають від керівництва підприємств пройти перереєстрацію у "правому полі ДНР". Крім того, на шахті "Комсомолець Донбасу", яка теж входить в групу ДТЕК, співробітників примусово змушують писати заяви на роботу в "націоналізованій" шахті.

"Персонал затягує процес звільнення/прийняття на роботу, у зв'язку з чим представники "зовнішньої адміністрації" погрожують масовим звільненням всіх, хто не подав відповідні заяви. Видобуте вугілля накопичується на складі і не вивозиться. В даний час представники "зовнішньої адміністрації ДНР" здійснюють пошук альтернативних ринків збуту, в основному, в Росії", - додав Тимчук.

Оперативні дані групи «Інформаційне Опір» (соціально-економічна ситуація). У «ЛДНР» триває проц...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 17 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше ДТЕК заявив про втрату контролю над підприємствами в ДНР/ЛНР.