ua en ru

Блокада Донбасу: ДТЕК заявив про втрату контролю над підприємствами в ДНР/ЛНР

Блокада Донбасу: ДТЕК заявив про втрату контролю над підприємствами в ДНР/ЛНР Фото: ДТЕК

ДТЕК втратив контроль над шахтами, ТЕС і обленерго

У зв'язку з "націоналізацією" підприємств під час блокади Донбасу енергетична компанія ДТЕК втратила контроль над активами на окупованих територіях. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДТЕК.

Повідомляється, що такі підприємства як шахта "Комсомолець Донбасу", "ДТЕК Востокенерго" (ВП "Зуївська ТЕС"), "ДТЕК Донецькобленерго", "ДТЕК Свердловантрацит", "ДТЕК Ровенькиантрацит" та інші отримали від "влади" повідомлення про необхідність перереєстрації та початок інвентаризації майна.

"З цього моменту ДТЕК не контролює роботу цих підприємств. Компанія вважає неприйнятною вимогу про перереєстрацію наших підприємств, жодні форми тиску не змусять ДТЕК змінити юрисдикцію своїх активів", - йдеться в повідомленні.

"Підприємства, що працюють на неконтрольованій території, - частина єдиної української економічної інфраструктури. Розрив цього виробничого ланцюга унеможливить їхню роботу, у шахт Донбасу немає інших ринків збуту вугілля, робота поза правового поля України спричиняє серйозні юридичні наслідки для всіх покупців продукції, постачальників обладнання та матеріалів для даних підприємств. Це фактично означає зупинку підприємств", - заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

Також повідомляється, що тільки за останній рік підприємства ДТЕК на окупованих територіях виплатили в український бюджет понад 2 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДТЕК зупинив видобуток вугілля на окупованих територіях.