ua en ru

ДНР намагається відновити завод під Амвросієвкою для поставок цементу в Росію, - Тимчук

ДНР намагається відновити завод під Амвросієвкою для поставок цементу в Росію, - Тимчук Фото: Дмитро Тимчук

"Влада" домовилася з керівництвом заводу, який належить німецькій Heidelberg Cement

Представники самопроголошеної "Донецької народної республіки" намагаються відновити роботу цементного заводу під Амвросиевкой для поставок продукції в Росію. Про це Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Повідомляється, що представники ДНР намагаються повністю відновити роботу цементного заводу компанії "ХайдельбергЦемент Україна" в селищі Новоамвросіївське, 91% акцій якого належить німецькій компанії Heidelberg Cement Group.

"Зокрема, місцеве керівництво ДНР в особі голови "РДА ДНР" Тарасенка домовилося з керівництвом заводу про поновлення його роботи та здійснення поставок продукції в Росію", - повідомив Тимчук.

За його словами, за аналогічною схемою на окупованій території працюють ще два таких заводи.

"За оперативними даними, по кожному з діючих цементних заводів в ДНР щодня в РФ відвантажується 5-8 вантажних автомобілів з продукцією. Замовлення на їхню продукцію розписані до кінця 2016 року. Розрахунки за цемент здійснюються в готівковій формі, без використання рахунків підприємств. Вивіз товару відбувається через пункт пропуску "Успенка". Розглядається питання поставки цементу в Росію залізничним транспортом", - додав Тимчук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія стягує військову техніку в прикордонні з Україною райони.