ua en ru

ДНР не визначилася з точною датою місцевих виборів"

ДНР не визначилася з точною датою місцевих виборів" Фото: Денис Пушилин

Самопроголошені республіки чекають прийняття законів про амністію та виборах на Донбасі

У самопроголошеній "Донецької народній республіці" (ДНР) заявили, що встановлена дата місцевих виборів" - 20 квітня 2016 р., не є остаточною. Про це заявив представник ДНР в контактній групі, "спікер Народної ради ДНР" Денис Пушилин, передає сепаратистське "Донецьке агентство новин".

"Дата досить умовна і приблизна. Остаточна Дата буде затверджена виходячи з того, наскільки зможе впоратися з узятими на себе зобов'язаннями Київ, наскільки зможуть країни-гаранти - Німеччина, Франція - вплинути на Київ", - сказав Пушилин.

Він пояснив, що самопроголошені ДНР і ЛНР чекають від української влади повторного голосування щодо конституційної реформи у Верховній Раді, прийняття закону про вибори на Донбасі і нового закону про амністію.

Нагадаємо, раніше так звані "республіки" ДНР і ЛНР заявили про свою згоду перенести "місцеві вибори", які були призначені відповідно на 18 жовтня і 1 листопада. Рішення було прийнято за підсумками переговорів лідерів "нормандської четвірки" в Парижі і подальших консультацій в Мінську.

Спочатку в ДНР призначили "вибори" на 20 березня 2016 р., А потім ще раз перенесли на 20 квітня 2016 р.