ua en ru

В ДНР назвали дату проведення місцевих виборів

В ДНР назвали дату проведення місцевих виборів Фото: Фото: Олександр Захарченко

В ДНР запевнили, що місцеві вибори пройдуть відповідно до українського законодавства

Глава так званої Донецької народної республіки (ДНР) Олександр Захарченко офіційно оголосив, що місцеві вибори на території самопроголошеної республіки відбудуться 18 жовтня. Про це пише Донецьке агенство новин.

"На виконання пп. 4 і 12 Мінського Комплексу Заходів щодо виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 р. призначаю на 18 жовтня цього року проведення місцевих виборів на всій території ДНР", - зазначив глава ДНР.

Більше того, він запевнив, що вибори, як того вимагають пп. 4 і 12 Комплексу Домовленостей, пройдуть на підставі Закону України "Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" в частині, що не суперечить Конституції і законам ДНР.

"18 жовтня обиратимуться глави міст і районів", - підкреслив Захарченко.

За його словами, доцільність обрання в цей же день депутатів районних, міських, селищних та сільських рад буде визначена з урахуванням особливостей нормативної бази республіки, фінансових можливостей і побажань громадян.
Крім того, він повідомив, що представники України брали участь в обговоренні та узгодженні всіх вищевикладених рішень.

Нагадаємо, за словами заступника голови фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП) Ігоря Кононенка, до законопроекту про місцеві вибори пропонують більше 300 поправок.