ua en ru

У ДНР/ЛНР заявили про готовність відвести озброєння калібром до 100 мм

У ДНР/ЛНР заявили про готовність відвести озброєння калібром до 100 мм Фото: Олександр Захарченко

Незважаючи на це, бойовики ДНР/ЛНР залишать озброєння в районах на північ від Донецька та Дебальцеве, а також біля Щастя

У так званих Донецької та Луганської "народних республіках" заявили про готовність відвести озброєння калібром менше 100 мм від лінії зіткнення. Про це йдеться в офіційних заявах лідерів "республік" Олександра Захарченко та Владислава Дейнего, передає "Донецьке агентство новин".

"Демонструючи прихильність мінським домовленостями, ми готові зробити наступний крок до миру. Для цього відвести свої підрозділи з танками й бронемашинами, оснащені гарматами калібром до 100 мм, від лінії зіткнення на відстань не менше 3 кілометрів. Відразу обмовлюся, що ми готові це зробити по всьому фронту за винятком проблемних ділянок. Зараз, як ви знаєте, це райони на північ від Донецька та Дебальцеве. По цим районам ми готові вести діалог про відвід техніки і озброєнь в будь-якому форматі", - заявив Захарченко.

Дейнего у свою чергу сказав, що підтримує цю ініціативу. Єдиним винятком для нас є район населеного пункту Щастя, звідки ми будемо готові вивести залишається техніку і озброєння лише після виконання українською стороною аналогічних зобов'язань на інших дільницях", - заявив він.

Нагадаємо, 7 липня контактна група з врегулювання конфлікту на Донбасі не домовилася про відвід озброєнь калібром менше 100 мм.