ua en ru

У ДНР бойовики роздають шахтарям "повістки"

У ДНР бойовики роздають шахтарям "повістки" Фото: шахтар (УНІАН)

Шахтарів на окупованій території Донецької області відправляють на "військові навчання"

В окупованій Макіївці (Донецька область) працівники шахт отримали термінові "повістки" з'явитися на медогляд, а потім у "військкомат" для участі в навчаннях самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це повідомляють джерела в шахтах і користувачі соцмереж, передає "Радіо Свобода".

"При собі мати військовий квиток, паспорт, водійське посвідчення, медичні та туалетні приналежності, комплект змінного одягу, нитки, голки, пайок на першу добу, мішок для зберігання особистого цивыльного одягу", - йдеться у "повістці", яку 24 січня вручили гірникам шахт об'єднання "Макіїввугілля", розташованої на окупованій території.

Видання зазначає, що в спільноті "Типова Макіївка" соцмережі "ВКонтакте", посилаючись на джерела на шахтах, повідомили, що людей змушували розписуватися про отримання "паперу" просто при виході з шахти на поверхню.

На сторінці спільноти викладені фотографії "повістки".

У ДНР бойовики роздають шахтарям "повістки"

Фото: "повістка", що вручається шахтарям у ДНР

Також зазначається, що спочатку не було уточнень, для чого "комісаріат" збирає шахтарів, але вже 25 січня після медкомісії "стало зрозуміло, що їх відправлять на військові навчання".

Нагадаємо, у самопроголошеній ДНР заявили, що чинність мандата Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі має бути продовжена.