ua en ru

ДНР виступила за продовження місії ОБСЄ на Донбасі

ДНР виступила за продовження місії ОБСЄ на Донбасі Фото: Денис Пушилин (facebook.com Денис Пушилин)

На переговорах Контактної групи Пушилин виступив за продовження місії ОБСЄ

У самопроголошеній "Донецькій народній республіці" (ДНР) заявили, що дія мандата Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ) на Донбасі повинно бути продовжено. Про це сьогодні заявив голова делегації ДНР на переговорах Контактної групи Денис Пушилин, передає сепаратистський видання ДАН.

"Завершення термінів мандата на діяльність СММ ОБСЄ на Донбасі, на яку Мінськими угодами покладено моніторинг та верифікація реалізації домовленостей, є черговим несприятливим моментом. У відсутності місії, важелі впливу на українську сторону в плані реалізації мирних ініціатив будуть нівельовані. Ми вважаємо, що дія мандата на діяльність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі повинно бути продовжено", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше перший заступник глави місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за минулий тиждень підвищився рівень насильства.

"минулого тижня знову спостерігалося підвищення рівня насильства. Кількість порушень режиму припинення вогню було вище, ніж за тиждень до цього. Ми зафіксували вдвічі більше порушень у Світлодарську... більше 400 вибухів", - зазначив Хуг.