ua en ru

У Дніпропетровській області повністю відремонтували трасу на Нікополь

У Дніпропетровській області повністю відремонтували трасу на Нікополь Фото: на Дніпропетровщині повністю відремонтували трасу на Нікополь (прес-служба)

У Дніпропетровській області фінішує ремонт траси на Нікополь, яку глобально оновлюють вперше за 40 років. Загальна протяжність державної траси - 56 км. Днями там завершили укладати новий асфальт на останньому 14-кілометровому відрізку. Дорогу ремонтують у рамках програми президента "Велике будівництво".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Дніпропетровської ОДА.

Як зазначається, новий "дорожній одяг" має товщину понад 30 см і є тришаровим: знизу основа з щебенево-піщаної суміші, за нею вирівнюючий шар асфальтобетону, зверху - фінішний.

Станом на зараз на нікопольській трасі завершуються роботи на узбіччі: встановлення знаків, облаштування водовідведення, облаштування сучасних зупинок громадського транспорту з лавами і тактильною плиткою для незрячих.

"Цьогоріч в області проведена величезна робота у дорожній галузі. Відремонтовано майже 400 км автошляхів. Як місцевого, так і державного значення. Й розбудова інфраструктури триває", - зазначив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов.

На нікопольскій трасі у розпал робіт цілодобово працювала сотня людей та понад 80 одиниць техніки.

"Останній капремонт нікопольської магістралі проводили у 1979 році. Старе дорожнє покриття вже давно вичерпало строк експлуатації. Тепер на усій протяжності траси - нове", - розповів начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Олександр Коломійцев.