ua en ru

У Дніпропетровській області ліквідували конвертцентр з оборотом близько 3,5 млн гривень

У Дніпропетровській області ліквідували конвертцентр з оборотом близько 3,5 млн гривень Фото: поліція (РБК-Україна)

Поліція вилучила кошти на суму 9,4 млн гривень

У Дніпропетровській області співробітники обласного управління захисту економіки спільно з Нацполицией ліквідували конвертаційний центр з оборотом до 3,5 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Нацполиции.

"До складу "конвертаційного центру" входило 10 фіктивних підприємств, обслуговуючих товариства реального сектора економіки регіону. Для документального прикриття злочинної діяльності виготовлялися бухгалтерські документи про нібито виконані роботи або відвантажену продукцію. Для цього використовували реквізити спеціально придбаних фіктивних суб'єктів підприємницької діяльності. Щоденний оборот "конверта" становив від 1,5 мільйона до 3,5 мільйона гривень", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що при обшуках поліцейські вилучили кошти на загальну суму 9,4 мільйона гривень, печатки підприємств, задіяних у "конвертцентре", десятки чекових книжок, оформлених на підставних осіб, банківські картки, комп'ютерна техніка, флешносители. Крім того вилучили записи з відображенням видачі "чорної каси", а також сотні заготовлених чистих аркушів з відтисками печаток фіктивних фірм та підписами підставних осіб

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України. На рахунки 3-х підприємств, на які акумулювалися безготівкові кошти, накладено арешт.

altaltaltalt

Фото: речі, вилучені під час обшуку (Нацполиция)

Нагадаємо, 12 липня в Чернівецькій області ліквідовано конвертцентр з оборотом понад 240 млн гривень.