ua en ru

У Дніпропетровській області на гранаті підірвався підліток

У Дніпропетровській області на гранаті підірвався підліток Фото: поліція відкрила кримінальну справу (РБК-Україна)

Граната вибухнула, коли хлопець їхав на велосипеді

У Дніпропетровській області підліток підірвався на гранаті, коли їхав на велосипеді, постраждалого госпіталізували. Про це йдеться в повідомленні поліції Дніпропетровської області.

Повідомляється, що інцидент стався в селі Новолозоватівка. Увечері в поліцію надійшло повідомлення про те, що на узбіччі дороги хлопець потребує медичної допомоги. Постраждалого доставили в лікарню, де йому діагностували вибухове поранення живота та внутрішньочеревну кровотечу.

"Поліцейські встановили, що поранений 13-річний мешканець села. Поранення він отримав в результаті вибуху гранати Ф-1 під час руху на велосипеді. З'ясувалося, що небезпечний боєприпас привіз із зони АТО дядько потерпілого. Кілька років граната зберігалася на горищі бабусі хлопця, поки не потрапила в руки підлітка. Під час обшуку в її будинку поліцейські виявили ще 6 патронів калібру 5,45 мм", - йдеться в повідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальну справу з додатковою позначкою "нещасний випадок".

altalt

Фото: місце пригоди

Нагадаємо, раніше в Київській області біля сміттєвих баків виявили протипіхотну міну. Поліцейські з'ясовують походження навчального вибухового пристрою.