ua en ru

"Дніпропетровськгаз" встановив 5 тис. безкоштовних індивідуальних лічильників

В цьому році ПАТ "Дніпропетровськгаз" запланувало встановити 6,6 тисяч безкоштовних індивідуальних лічильників газу на суму 11,2 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

За даними прес-служби, за шість місяців 2016 року індивідуальними приладами обліку газу вже обладнано 5 тисяч квартир мешканців області. Станом на 1 липня, у Дніпропетровській області 606,3 тисячі домогосподарств користуються природним газом, з них - 78,31% оснащені лічильниками.

"Паралельно з установкою звичайних індивідуальних лічильників, наша компанія реалізує пілотний проект по впровадженню сучасної автоматизованої системи контролю за обліком природного газу, - коментує директор з капітального будівництва ПАТ "Дніпропетровськгаз" Чорноморченко Оксана. - Під час цього проекту компанія планує оснастити 8,8 тисяч лічильників GPRS - і радіомодулями для дистанційного зняття і передачі фактичних показань на центральний диспетчерський пункт".

Такий експеримент ПАТ "Дніпропетровськгаз" проводить у П'ятихатському районі, на фінансування якого виділено 27 млн грн. При загальній вартості програми термін окупності складе 6,5 років.