ua en ru

"Дніпропетровськгаз": Припинено газопостачання кільком населеним пунктам Магдалинівського району

У зв'язку з форс-мажорними обставинами 10 лютого 2016 року було припинено газопостачання від ГРС Юр'ївка через газорозподільну мережу ПАТ "Дніпропетровськгаз". Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

"Надзвичайна ситуація трапилася не з вини ПАТ "Дніпропетровськгаз", - коментує перший заступник Голови Правління - головний інженер Тетяна Бузовська. - Постраждалим селам подавався газ із місцевого родовища. У зв'язку з призупиненням дії спеціальних дозволів на користування надрами Державною Службою Геології та Надр України було зупинено видобуток газу по Юр'ївському родовищу та поставку газу з ГРС Юр'ївка в мережі Магдалинівського газового управління".

Представниками ПАТ "Дніпропетровськгаз" були проведені переговори з керівництвом НГВУ "Полтаванафтогаз" про перенесення терміну припинення подачі газу та направлено листа до Дніпропетровської ОДА з описанням ситуації, що склалася.

Зі свого боку наша компанія опрацювала технічні можливості альтернативного газопостачання з ГПУ "Шебелинкагазвидобування" і НГВУ "Полтаванафтогаз". Для цього треба побудувати 150 м газопроводу високого тиску (тимчасової перемички) і використовувати в режимі реверсу існуючого технологічного газопроводу НГВУ "Полтаванафтогаз" із врізкою в мережі ПАТ "Дніпропетровськгаз". Розроблена попередня схема варіанту газопостачання та 11 лютого розпочато земляні роботи під будівництво тимчасової перемички.

Для вирішення проблеми на сьогодні необхідно Дніпропетровській ОДА та Магдалинівській районній адміністрації отримати письмову згоду ПАТ "Укрнафта" на використання в режимі реверсу існуючого технологічного газопроводу НГВУ "Полтаванафтогаз"; вирішити питання про виділення коштів на будівництво тимчасового газопроводу і оплати робіт з його врізки в мережі НГВУ "Полтаванафтогаз" працівниками даного підприємства, що мають допуск до виконання зазначених газонебезпечних робіт; опрацювати питання виготовлення проекту газопостачання відключених споживачів Магдалинівського району.

З боку НГВУ "Полтаванафтогаз" ПАТ "Укрнафта" необхідно відновити газопостачання до кордону розділу з мережами ПАТ "Дніпропетровськгаз".

Після виконання всіх перерахованих заходів ПАТ "Дніпропетровськгаз" готове почати відновлення газопостачання (пусків газу) відключених споживачів Магдалинівського району. Орієнтовний термін відновлення газопостачання - 3-4 доби.