ua en ru

"Дніпропетровськгаз" до кінця року встановить більше 100 будинкових лічильників

"Дніпропетровськгаз" до кінця року встановить більше 100 будинкових лічильників "Дніпропетровськгаз" до кінця року встановить більше 100 будинкових лічильників

"Дніпропетровськгаз" забезпечив облік блакитного палива у майже 30 тисяч споживачів регіону

Станом на 1 травня 2017 року завдяки встановленню 627 будинкових лічильників газу ПАТ "Дніпропетровськгаз" забезпечило облік блакитного палива у майже 30 тисяч споживачів регіону, які мають лише газові плити. Загалом до кінця цього року інвестиційною програмою компанії-2016 передбачено оснастити багатоповерхівки в області ще понад сотнею таких приладів, повідомляє прес-служба компанії.

НКРЕКП затвердила в інвестиційній програмі ПАТ "Дніпропетровськгаз" на 2016 рік майже 21 млн гривень для оснащення будинковими лічильниками багатоповерхівок, де мешканці використовують газ лише для приготування їжі. Окрім того, держрегулятором був затверджений перелік будинків, де передбачене встановлення таких приладів. Загалом в області було визначено 739 об’єктів, 85% з яких компанія вже забезпечила загальнобудинковими лічильниками.

"На жаль, деякі зі споживачів відмовляються від встановлення безкоштовних лічильників за кошт нашої компанії. У такому випадку вони мають право встановити індивідуальний лічильник за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством (згідно з Постановою КМУ №46 від 27.01.2016 року), адже вже з наступного року почне діяти заборона надавати газ на об’єкти, де він не обліковується", - говорить директор з капітального будівництва ПАТ "Дніпропетровськгаз" Оксана Чорноморченко.

На кінець березня цього року в Дніпропетровській області вже майже 19 тисячам споживачів зроблені нарахування за показаннями будинкових приладів.