ua en ru

У Дніпропетровську з радянських пам'ятників створять "парк колонізаторів"

У Дніпропетровську з радянських пам'ятників створять "парк колонізаторів" Фото: демонтований пам'ятник Леніну в Дніпропетровську

Парк з пам'ятників комуністам створять житловому масиві, віддаленому від центру міста

У Дніпропетровську з демонтованих радянських пам'ятників створять "парк колонізаторів". Про це повідомив співголова комісії з питань зміни топоніміки, що діє при міськраді, Вадим Шебанов, передає Радіо Свобода.

"Вже є рішення Мінкульту про те, що пам'ятники тоталітарної доби не мають статусу пам'ятки. Далі - рішення виконкому міськради про демонтаж. Вони всі знаходяться на балансі комунгоспу, я трохи гальмував це рішення, щоб зрозуміти, куди їх потім звозити. Тепер там, на тій території, буде "парк колонізаторів", - сказав Шебанов.

За його даними, для створення такого парку вже є дві земельні ділянки в житловому масиві Таромском, віддаленому від центру міста.

Як зазначив Шебанов, місцеві жителі не проти такої ініціативи.

За словами історика, наукового співробітника Дніпропетровського історичного музею імені Яворницького Максима Кавуна, під час "ленинопада" місто позбувся від пам'ятника Леніну на центральній площі, однак ще залишаються пам'ятники Петровського, Калініна, Кірова.

Нагадаємо, у Києві рекомендують демонтувати понад 100 пам'ятних знаків комуністичного режиму.