ua en ru

Дніпропетровська ОДА планує побудувати в області три заводи із сортування та утилізації твердих побутових відходів

Дніпропетровська обласна державна адміністрація планує побудувати в області три заводи із сортування та утилізації твердих побутових відходів. Про це заявив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадій Темник, повідомляє прес-служба адміністрації.
Зокрема, у Дніпропетровську планується створити два регіональних сміттєпереробних комплекси. Комплекс "Правобережний", потужністю 500 тис тонн на рік, буде обслуговувати правобережну частину Дніпропетровська. Орієнтовна площа земельної ділянки комплексу - 18-22 га. Комплекс "Лівобережний" потужністю 200 тис тонн на рік, буде обслуговувати лівобережну частину обласного центру, а також північну частину міста Новомосковськ. Орієнтовна площа земельної ділянки, на якій розташується комплекс, - 10-15 га. Третій, сміттєспалювальний завод, планується побудувати в Кривому Розі. Передбачається, що він при спалюванні твердих побутових відходів буде виділяти теплову енергію, яка частково забезпечуватиме систему теплопостачання міста.
На разі Дніпропетровська ОДА проводить публічний вибір стратегічного партнера в сфері поводження з твердими побутовими відходами.
"Сьогодні проводимо публічний вибір стратегічного партнера Дніпропетровської області для реалізації масштабних проектів у сфері поводження з відходами на основі експертних оцінок", - сказав Геннадій Темник. Він зазначив, що на підставі презентацій учасників проекту експерти вивчать подані матеріали. Після цього, за словами заступника голови облдержадміністрації, за оцінками експертів буде обрано стратегічного партнера Дніпропетровської області в сфері поводження з ТПВ.
У ході наради свої пропозиції щодо утилізації ТПВ представили: компанія Biogasprom AB, EcoEnergy Scandinavia; ТОВ "Корпорація схід захід спецстрой"; компанія Lennox; ТОВ "Весь світ"; компанії ArrowBio-Ukrainе; інноваційно-інвестиційна компанія "Альтенерго".