ua en ru

Дніпропетровська ОДА і Microsoft домовилися про відпрацювання комплексного плану подальшої співпраці

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул провів зустріч з виконавчим директором корпорації Microsoft Кевіном Тернером та президентом Microsoft в Центральній та Східній Європі Доном Грентхеном, повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА. За підсумками зустрічі досягнуто домовленості між Дніпропетровською областю та корпорацією Microsoft про відпрацювання комплексного плану подальшої співпраці з визначенням джерел фінансування, спільних точок роботи, спільних пілотних проектів та об'єктів. Також на зустрічі були обговорені питання пошуку спільних інвестиційних проектів та залучення нових бізнес-партнерів.

В Дніпропетровській області вже реалізується ряд системних проектів з використанням ІТ-технологій: "Електронна Дніпропетровщина", "Відкрита влада", "Новій Дніпропетровщині - новий стандарт освіти", "Дніпропетровське регіональне інвестиційне агентство" та інші.
В області спільно з компанією Microsoft успішно реалізується пілотний проект "Електронний регіон". У рамках співпраці розробляється більше 50 цільових проектів по 8 цільовим напрямкам в сфері освіти, охорони здоров'я, будівництва, агропромислового сектора, екології і житлово-комунального господарства.
"Наразі область є пілотною у реалізації ряду державних реформ у сфері освіти, медицини, житлово-комунального господарства, екологічної та техногенної безпеки. Синхронізація проведення реформ з впровадженням ІТ-технологій підвищить темпи та якість реформування та функціонування сфер, які підлягають реформуванню. Область технічно, технологічно і кадрово готова стати "пілотним" майданчиком для відпрацювання єдиних стандартів, протоколів і регламентів у сфері електронного урядування. Наша мета відпрацювати новітній досвід роботи, налагодити його функціонування та поширити кращий досвід на території всієї України", - сказав Олександр Вілкул.