ua en ru

"Дніпрогаз" заявляє про збільшення споживання газу майже на 6% через систему субсидій

"Дніпрогаз" заявляє про збільшення споживання газу майже на 6% через систему субсидій "Дніпрогаз" заявляє про збільшення споживання газу майже на 6% через систему субсидії

У "Дніпрогазі" переконані, що субсидії негативно позначаються на роботі компаній-надавачів послуг

З початку 2017 року ПАТ "Дніпрогаз" протранспортувало споживачам міста Дніпра та Дніпропетровського району майже 395 млн куб. м природного газу, що на 4% або на 14,4 млн куб. м більше, ніж в аналогічному періоді минулого року. Найбільше зростання зафіксовано серед побутових споживачів – майже на 6% або 8,2 млн куб. м газу, повідомляє прес-служба компанії.

У компанії заявляють, що головною причиною є "недосконалий механізм чинних субсидій, який не стимулює до економії природного газу".

"Принцип надмірного нарахування органами соцзахисту субсидій сприяє збільшенню використання енергоресурсу. Наприклад, сьогодні у Дніпрі понад 151 тис. побутових споживачів газу, а це 38% клієнтів компанії, отримують субсидії або користуються пільгами на газ. В середньому один субсидіант використовує майже вдвічі більше газу, ніж споживач, який сплачує реальними коштами", - заявив комерційний директор ПАТ "Дніпрогаз" Павло Іотов.

Окрім того, у "Дніпрогазі" переконані, що субсидії негативно позначаються на роботі компаній-надавачів послуг, що призводить до проблеми дефіциту обігових коштів.