ua en ru

У Дніпрі затримали крадіїв, які зняли з банківських карток понад 400 тис. гривень

У Дніпрі затримали крадіїв, які зняли з банківських карток понад 400 тис. гривень Фото: підроблені банківські картки (dp.npu.gov.ua)

Злодії зчитували інформацію з карток за допомогою скімінгових пристроїв

У Дніпрі правоохоронці затримали трьох чоловіків, які крали кошти з банківських карт. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області.

Зазначається, що поліцейські встановили трьох чоловіків, які у листопаді 2017 року організували схему викрадення коштів з карткових рахунків.

"За допомогою скімінгових пристроїв злодії зчитували з карток конфіденційну інформацію. Згодом через банкомати знімали з картки всю суму", - розповіли в поліції.

Відзначається, що за попередніми даними, встановлено 25 факти підробки карток, з який було знято майже 410 тис гривень.

"Злочинну діяльність групи викрили 30 серпня детективи ГУНП в Дніпропетровській області, працівники кіберполіції, внутрішньої безпеки та прокуратури", - зазначили у відомстві.

Повідомляється, що за місцем проживання підозрюваних були проведені обшуки, під час яких вилучили скімінговий пристрій, комп'ютерну техніку, флешки з інформацією та підроблені банківські картки.

Зазначається, що зараз організатора затримано в порядку статті 208 КПКУ. Вирішується питання про повідомлення всім учасникам злочину повідомлення про підозру за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) та обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У Дніпрі затримали крадіїв, які зняли з банківських карток понад 400 тис. гривень
У Дніпрі затримали крадіїв, які зняли з банківських карток понад 400 тис. гривень

Нагадаємо раніше, РБК-Україна повідомляли, що у Голосіївському районі Києва в ніч на 1 вересня в підземному переході вбили чоловіка. Особу загиблого наразі не встановлено, оскільки жодних документів на місці не було. На вигляд чоловіку 25-30 років, був одягнений у темні джинси і синю спортивну кофту з сірим верхом.