ua en ru

У Дніпрі СБУ припинила діяльність російського конвертцентру з оборотом в 700 млн гривень

У Дніпрі СБУ припинила діяльність російського конвертцентру з оборотом в 700 млн гривень Фото: СБУ

Конвертаційний центр був підконтрольний російському банківському установі

У Дніпрі співробітники Служби безпеки України (СБУ) припинили діяльність російського конвертаційного центру з оборотом в 700 млн гривень. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Конверт" був підконтрольний російській банківській установі і працював за погодженням з власниками корпорації, зареєстрованої в РФ. Організатори угоди відкрили низку фіктивних фірм для надання послуг з мінімізації податкових платежів, незаконного формування податкового кредиту та переведення коштів у готівку", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що під час обшуків в офісах, місцях проживання і автомобілях фігурантів справи оперативники СБУ вилучили 1,2 мільйона гривень, 42 печатки фіктивних підприємств та фінансово-господарську документацію, що підтверджує протиправні дії ділків. Відкрито кримінальне провадження за ч. 205 (фіктивне підприємство) КК України.

altaltaltaltalt

Фото: СБУ ліквідувала конвертцентр в Дніпрі

Нагадаємо, вчора в Житомирській області, в ході досудового розслідування за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах співробітниками Державної фіскальної служби припинена протиправна діяльність конвертаційного центру.