ua en ru

Дніпро vs Севілья. Фінал

Дніпро vs Севілья. Фінал Фото: ФК "Дніпро"

Все, що потрібно знати про фінал Ліги Європи

Фінал Ліги Європи-2015 "Дніпро" - "Севілья". Дніпропетровському "Дніпру" належить зіграти перший у своїй історії фінал єврокубка проти іспанської "Севільї". РБК-Україна знайомить з усім, що потрібно знати про "Дніпрі" і "Севільї" перед фіналом Ліги Європи.

Дніпро

Дніпро vs Севілья. Фінал

Основна інформація

ФК "Дніпро" (Дніпропетровськ) заснований в 1918 році. У 1972 році вперше вийшов у Вищу лігу СРСР. У 1983 і 1988 роках вигравав чемпіона СРСР. У 1988 році також вигравав Кубок СРСР. 6 разів вигравав "бронзу" чемпіонату України. У 2014 році став другою командою України.

Дніпро vs Севілья. Фінал

Тренер

Мирон Маркевич народився 1 лютого 1951 року. Тренерську кар'єру розпочав у 1984 році. З львівськими "Карпатами" двічі виходив у фінал Кубка України і ставав бронзовим" призером чемпіонату України. З харківським "Металістом" один раз брав "срібло" чемпіонату і шість разів - "бронзу". У "Дніпрі" працює з літа 2014 року. Перший український тренер, який вивів українську команду у фінал єврокубка.

Дніпро vs Севілья. Фінал

Головна зірка

Євген Коноплянка грає на позиції лівого атакуючого півзахисника. Всю кар'єру провів у "Дніпрі", де дебютував у сезоні 2007/2008 років. Трансферна вартість оцінюється в 16 млн євро.

Севілья

Дніпро vs Севілья. Фінал

Основна інформація

ФК "Севілья" заснований в 1905 року. У 1946 році виграла чемпіонат Іспанії. Ще чотири рази ставала другою командою Іспанії. Сім разів виходила у фінал Кубка Іспанії, з яких у п'яти здобула перемогу. Три рази вигравала Кубок УЄФА/Ліги Європи.

Дніпро vs Севілья. Фінал

Тренер

Унаї Емері народився 3 листопада 1971 року. Почав тренувати в 2004 році. Разом з "Валенсією" тричі займав третє місце в чемпіонаті Іспанії. Привів "Севілью" до перемоги у Лізі Європи-2014.

Дніпро vs Севілья. Фінал

Головна зірка

Карлос Бакка - колумбійський нападник. Народився 8 вересня 1986 року. В "Севілью" перейшов з бельгійського "Брюгге" у 2013 році за 30 млн євро. За іспанську команду зіграв у 69 матчі, в яких відзначився 33 голами. За збірну Колумбії зіграв 16 матчів і забив 7 голів. Трансферна вартість оцінюється в 20 млн євро.



Нагадаємо, фінал Ліги Європи "Дніпро" - "Севілья" відбудеться у Варшаві 27 травня в 21:45. На РБК-Україна відбудеться онлайн-трансляція поєдинку.

Також додамо, що з більш детальною історією шляху "Дніпра" у фінал Ліги Європи можна ознайомитися у спецпроекті РБК-Україна.