ua en ru

Дмитро Фірташ відкрив торги на Лондонській фондовій біржі (доповнено)

Голова ради Group DF Дмитро Фірташ і голова Firtash Foundation Лада Фірташ сьогодні, 17 жовтня 2013 р., церемоніальним ударом молотка відкрили торги на Лондонській фондовій біржі.

Високу честь відкрити торги керівництво біржі надало сім'ї українського бізнесмена з нагоди старту "Днів України у великій Британії" - грандіозного фестивалю української культури, який пройде з 17 по 19 жовтня 2013 р. в Лондоні. Організатор фестивалю - український благодійний фонд Firtash Foundation, створені Дмитром і Ладою Фірташ. Спонсором виступає міжнародна група компаній Group DF.

Розпорядником церемонії виступав виконавчий директор Лондонської фондової біржі і генеральний директор фондової біржі Borsa Italiana в Мілані (Італія) Раффаеле Джерусалмі. Після того, як рівно о 8:00 торги були урочисто відкриті, Дмитро Фірташ та Раффаеле Джерусалмі обмінялися вітальними промовами.

Лондонська фондова біржа - одна з найбільших і найстаріших бірж Європи, і запрошення відкрити торги - традиційна форма прояву поваги з боку керівництва біржі.

"Ми розуміємо, наскільки важливо, що ми починаємо "Дні України у Великобританії" на Лондонській фондовій біржі. Лондон - фінансова столиця Європи, це величезний інвестиційний потенціал для нашої країни. Нас, Україну, мало знають, і завдання - показати потенціал країни. Це необхідно і дуже важливо, те, що сьогодні сталося", - сказав на відкритті Лондонської фондової біржі глава Group DF Дмитро Фірташ.

Firtash Foundation - приватний благодійний фонд, заснований Дмитром і Ладою Фірташами. Головна мета фонду - довгострокова підтримка освіти та культури в Україні. Один з найбільш відомих проектів фонду - програма україністики в університеті Кембриджу, яка дозволяє вивчати українську мову, культуру, літературу, кінематограф іноземним студентам. Програма заснована в 2008 р. З 2010 р. діє стипендіальна програма, що дозволяє талановитої української молоді отримати річний курс магістерського навчання в Кембриджі.

Group DF - міжнародна група компаній, бізнес якої представлений в 11 країнах Європи і Азії. Основні напрямки бізнесу - азотний, титановий, газовий і банківський. Група також розвиває активи в сферах сільського господарства, медіа, енергетичної інфраструктури і нерухомості, виробництві кальцинованої соди. Загальна кількість співробітників ДК - понад 100 тис. осіб. Засновник і власник - Дмитро Фірташ.