ua en ru

Для виводу мирного населення з районів АТО створено 3 транзитних коридори, - Гройсман

Для виведення населення з районів антитерористичної операції в східних областях України створено три транзитні коридори і прийняті всі заходи для безпеки людей, які переміщуються цими коридорами.

Для виведення населення з районів антитерористичної операції в східних областях України створено три транзитні коридори і прийняті всі заходи для безпеки людей, які переміщуються цими коридорами. Про це на брифінгу повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман (на фото), передає прес-служба секретаріату Кабміну.

Також для зустрічі переселенців розгорнуто 3 транзитні пункту з розрахунку на 400 чоловік кожен - у районі міст Красноармійськ, Сватове та Барвінкове (зі зміною ситуації, сьогодні вирішується питання переміщення транзитного пункту з міста Барвінкове на іншу територію).

Гройсман розповів, що створено інформаційний ресурс, де міститься інформація по кожній області щодо кількості житла для внутрішньо переміщених осіб, робочих місць, дошкільних та шкільних установ та інша інформація, яку розміщують безпосередньо облдержадміністрації та обласні штаби.

За словами віце-прем'єра, сьогодні вирішується питання реєстрації людей, які переміщаються з районів АТО до інших регіонів України.

Нагадаємо, як заявив сьогодні радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, у східних регіонах України люди почали повертатися до своїх будинків після припинення антитерористичної операції у Слов'янську, Краматорську, Дружківці і Артемівську Донецької області.