ua en ru

Для виходу з кризи Греції необхідна довгострокова програма реформ економіки, - міністр фінансів Німеччини

Для успішного виходу з кризи Греції необхідна довгострокова програма реформ економіки. Таку точку зору висловив сьогодні міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле на зустрічі МВФ і Світового банку в м. Токіо, повідомляє Reuters. "Ми вже не раз відзначали, що Греції необхідна підтримка стабільної, стійкої економіки за допомогою довгострокових програм, а не маніпулювання економікою, розраховані на досягнення короткочасного ефекту", - повідомив Шойбле.

Разом з цим Шойбле підкреслив, що не вважає необхідним надавати Греції додатковий час для виконання боргових зобов'язань. "Якими б не були зроблені в цьому напрямі кроки, з вибраного шляху не можна згортати, особливо коли він наполовину пройдений", - підкреслив він.

У вересні 2012 р. "трійка" міжнародних кредиторів Греції (Єврокомісія, ЄЦБ, МВФ) ухвалить рішення з питання виділення Афінам чергового кредитного траншу в рамках другої програми фінансової допомоги обсягом 130 млрд євро. Зараз міжнародні кредитори Афін чекають звіту групи аудиторів, що працює в Греції.

Читайте також: Дефіцит ЄС треба скоротити будь-яким способом, - Мінфін Німеччини