ua en ru

Для відновлення від вікових хвороб необхідна "ломка стереотипів", - експерт

Для відновлення від вікових хвороб необхідна "ломка стереотипів". Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповіла генеральний директор Українсько-Німецької клініки (УНК) Юлія Тріфонова.

Ю.Тріфонова відзначила, що "ломка стереотипів - це перший крок до нормального, повноцінного життя". "Пострадянські країни втратили культуру здоров'я і культуру здорового світогляду. Аби бути здоровим, необхідно вести здоровий спосіб життя і знати, що відбувається в твоєму організмі. А для цього, як мінімум, двічі в рік сходити до лікарів і перевірити себе. Але, на жаль, у наших людей це викликає реакцію типа: "Я що, хворий, навіщо мені йти до лікарів?", - сказала вона.
Гендиректор Українсько-Німецької клініки відзначила, що людей можна розділити на групи за таким показником, як "самозбережувальна поведінка". "Зокрема, на цей показник впливають шкідливі звички, рівень інформованості людини, відношення до здоров'я як до цінності, а також активність, проявлена для підтримки здоров'я. Гендерна різниця відносно свого здоров'я відчувається, якщо жінки зазвичай сприймають інформацію про підтримку здоров'я, як керівництво до дії, то чоловіки частіше чекають ексцесу", - сказала Ю.Тріфонова.
Оцінюючи українських чоловіків по даному показнику вона відзначила, що близько 90% чоловічої популяції України постійно ризикують здоров'ям. "Превентивна поведінка, тобто попередження хвороб, властиво менше 1% чоловіків. Решті властива модель поведінки, що описується прислів'ям "грім не гряне, - мужик не перехреститься", - сказала Ю.Тріфонова.
При цьому вона додала, что"Украинско-Немецкая клініка" пропонує пацієнтам "Програму реальної оцінки станів твого організму - П.Р.О.С.Т.О.", яка включає в себе понад 230 різнопланових клініко-лабораторних параметрів оцінки стану організму на момент дослідження. "Програма визначає хронічні захворювання і на підставі різних тестів - ті захворювання, які загрожують пацієнтам в найближчому майбутньому. Програма проходить в 3 етапи - її можна пройти за 3 дні. І на підставі цієї діагностики складається індивідуальна програма лікування. Провідний постулат охорони здоров'я свідчить, що профілактика хвороб завжди ефективніша. А для цього людина, повинен з'являтися у доктора не менше два раз на рік і дотримуватися здорового способу життя", - відзначила гендиректор Українсько-Німецької клініки.
Вона додала, що якщо не вкладати засобу в своє здоров'я, це загрожує "не втратою прибутку в майбутньому - це загрожує крахом". "Це банкротство. Втрата прибутку означає, що можна інтенсивно попрацювати і отримати цей прибуток в майбутньому. Втрачене здоров'я не відновлюється ні за які гроші. Це кардинально відрізняє вкладення в здоров'ї від інших вкладень", - відзначила Ю.Тріфонова.