ua en ru

Для збереження цілісності України необхідно провести реформи, - Бойко

Територіальну цілісність України можна зберегти тільки після проведення ряду економічних реформ та роззброєння збройних формувань як на сході, так і на заході країни. Про це заявив кандидат у Президенти Юрій Бойко.

"Для того, щоб зберегти територіальну цілісність і державу потрібно, щоб пройшли вибори президента, щоб раззброїлись всі збройні формування на заході і на сході, потрібно провести ряд економічних реформ, знизити податки, врегулювати питання з Росією", - підкреслив Бойко.

За його словами, роззброєння незаконних формувань повинно стати важливим моментом у вирішенні кризи в Україні.

"Ми бачили, що відбувалося на заході України - відбирали зброю у міліції. Таке саме захоплення зброї зараз відбувається на сході. Проблема в тому, що в країні дуже багато зброї, яка перебуває у різних людей", - зазначив політик.

Кандидат у президенти також визнав, що однією з причин наявної кризи в Україні стали розбіжності між заходом і сходом України, які збільшилися в останні два роки.

"Загострення настало після проведення Євро-2012, коли президент Янукович довірив владу новій команді. Вони допустили ряд серйозних помилок - і в політиці, і в економіці", - заявив Бойко.

Він підкреслив, що у нас з'явився шанс виправити ситуацію за посередництва Європейського Союзу, який зробив крок назустріч Україні.

"Нам потрібно зараз використовувати це доброзичливе ставлення Євросоюзу. Потрібно врегулювати питання, пов'язані з Росією, щоб потім спокійно займатися економічними реформами", - додав Бойко.