ua en ru

Для виробництва в Україні 70 млн т зерна до 2015 р. необхідні інвестиції у розмірі 70 млрд грн, - Безуглий

Для виробництва в Україні 70 млн т зерна до 2015 року необхідно залучити до АПК 70 млрд грн. Про це заявив у ході прес-конференції перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України, президент Національної академії аграрних наук Микола Безуглий, передає кореспондент РБК-Україна.
"Для того, щоб реалізувати програму "Зерно України", нами зроблені розрахунки до 2015 року, і до цього року ми може виробляти 70 млн т зернових. Для виробництва 70 млн т необхідно оборотних коштів 70 млрд грн", - сказав Безуглий.
Зокрема, він зазначив, що реально товаровиробники на сьогоднішній день вкладають менше половини цих коштів, внаслідок чого спрощується процедура виробництва з метою економії.
"На сьогоднішній день ми витрачаємо тільки 33% від технологічної потреби, щоб захистити рослини від бур'янів, шкідників і хвороб. Ці та інші порушення приводять до нереалізації генетичного потенціалу. Коли сільгоспвиробник дотримується технологічного процесу, він має врожайність ранніх зернових на рівні 55-60 центнерів, врожайність кукурудзи 8-9 т з гектара", - резюмував Безуглий.