ua en ru

Для проходження осінньо-зимового періоду Україні не вистачає 6 млрд куб. м газу, - Продан

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан заявив, що для проходження осінньо-зимового періоду Україні не вистачає 6 млрд куб. газу.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан заявив, що для проходження осінньо-зимового періоду Україні не вистачає 6 млрд куб. газу. Про це він заявив в ході брифінгу під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хотів би сказати, що прийнято рішення Кабінету міністрів про скорочення обсягів скорочення споживання газу в промисловості на 30%, на підприємствах теплокомуненерго на 30% і бюджетним організаціям на 10%. Той обсяг, якого недостатньо для проходження осінньо-зимового періоду, становить близько 6 млрд куб. метрів газу", - заявив Продан.

За його словами, розрахунковий обсяг газу, якого не вистачає для проходження осінньо-зимового періоду може змінюватися у зв'язку із здійсненням реверсу.

"Ціна, за якою буде купуватися нами газ - це ринкова ціна і вона значно нижче, ніж те, що нам пропонує "Газпром", - заявив Продан.