ua en ru

Для подолання корупції в системі органів влади в Україні їх треба скоротити в 5 разів, - експерт

Щоб подолати корупцію системі органів влади, необхідно скоротити їх кількість в 5 разів. Таку думку на сьогоднішньому пресс-ланчі висловив президент правління Європейської бізнес-асоціації (ЕБА), голова Dragon Capital Томаш Фіала, передає кореспондент РБК-Україна.

"І бізнесу, і населенню ця проблема (корупція) починає дуже сильно набридати, але, на жаль, боюся, що в найближчі 5-10 років з тим підходом, який є зараз і який був останніми роками, це питання вирішене не буде ніяк. Тут потрібний буде кардинально новий підхід. Мені здається, що треба скоротити кількість бюрократів в рази - разів у 5, як мінімум - кількість всіх державних органів і їх співробітників, і тим, хто залишиться, підняти зарплати - в 5 разів, в 10 разів", - сказав Фіала.

Тільки тоді у тих, хто залишиться на своїх посадах, на думку експерта, буде мотивація триматися за свою роботу, оскільки їм буде що втрачати. "На сьогоднішній день, зважаючи на ту зарплату, яку ці люди отримують, у них абсолютно ніякої мотивації не немає; хабарі, які вони можуть отримати, в рази вище, ніж ті зарплати, які вони отримують. Тому система у нас корумпована на 99%, немає чесних людей, починаючи від міліції і аж до будь-якого державного органу від найнижчого до найвищого рівня", - додав Фіала.