ua en ru

Для отримання другого траншу від МВФ необхідно провести секвестр бюджету, - експерт

Місія Міжнародного валютного фонду завершила роботу в Україні. Згідно з результатами роботи місія буде рекомендувати своєму керівництву направити Україні другий транш кредиту на 1,4 млрд дол. Про це повідомляє інформаційний проект FinMaidan.

"Місія досягла взаєморозуміння з керівництвом країни щодо напрямків політики, необхідних для завершення першого перегляду програми stand-by. У зв'язку з цим керівництво країни взяло на себе зобов'язання реалізувати ряд заходів в економічній політиці до завершення перегляду. Ці домовленості підлягають затвердженню керівництвом МВФ. Завершення перегляду програми зробить можливим виділення наступного траншу у розмірі 1,4 млрд дол.", - заявив у п'ятницю голова місії МВФ в Україні Микола Георгієв.

За його словами, остаточне рішення про виділення другого траншу буде ухвалене радою директорів МВФ у найближчі тижні.

В кінці квітня МВФ затвердив кредитну програму для України на 17 млрд дол., надавши на початку травня перший транш на 3,2 млрд дол.

Виділення другого траншу очікувалося в липні. Місія МВФ прибула в Київ 24 червня на строк до 3 липня, втім, цей термін продовжувався тричі: спочатку до 9 липня, потім до 13-го, потім до 17-го. Заява Фонду з'явилося в п'ятницю.

Затримка роботи місії МВФ була викликана погіршенням економічної ситуації в країні на тлі збільшення військових витрат держави. Детальніше