ua en ru

Станція Лозова першою випробує новітні технології управління швидкісними поїздами, - "Укрзалізниця"

В рамках підготовки національного коридору швидкісного пасажирського руху поїздів Львів - Київ - Харків - Донецьк основні сили залізничників зараз спрямовані на масштабну реконструкцію станції Лозова на Південній залізниці. Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізници".

Станцію, що реконструюється, в ході робочої поїздки відвідали генеральний директор "Укрзалізниці" Володимир Козак і начальник Південної залізниці Віктор Остапчук. Після реконструкції Лозова запрацює за новою технологією, яка спрямована на мінімізацію витрат часу, необхідного для прийому, відправлення і пропуску пасажирських поїздів в умовах стиковки двох видів струму.

У зв'язку з великими обсягами і складністю будівельних робіт реконструкція станції Лозова проводиться в два етапи і буде остаточно завершена до 1 червня.

На першому етапі буде виконано монтаж контактної мережі в обсягах, необхідних для пропуску міжрегіональних поїздів виробництва Hyundai Rotem.

Пост чергового по станції буде забезпечено інноваційним устаткуванням - зараз встановлюються величезні сенсорні екрани новітньої системи електричної централізації з мікропроцесорним маршрутним набором. Це розробка вітчизняних виробників - київського державного науково-виробничого підприємства "Автотелтранс" і харківського ТОВ "НКП КС-Місато". Черговому по станції буде потрібно всього лише декілька секунд, щоб перевести 20-25 стрілок, включених в один маршрут. Для цього треба тільки відзначити мишкою на моніторі початок і кінець шляху, а стрілки переведуться автоматично. У такому ж режимі спрацюють сигнали світлофорів.

Генеральний директор "Укрзалізниці" Козак високо оцінив можливості сучасної системи управління рухом поїздів і відзначив, що Південна залізниця першої випробує новітні технології.

На другому етапі реконструкції будуть виконані останні роботи, передбачені проектом. А в грудні заплановано відкриття сучасного пішохідного мосту на станції.

На будівництво станції стиковки різних видів струму на Лозовій в плані на 2012 рік передбачена сума більше 94 млн грн. Необхідне фінансування для закінчення всіх робіт має скласти близько 180 млн грн.

Нагадаємо, рішення про реконструкцію станції Лозова було прийнято у вересні минулого року генеральним директором "Укрзалізниці" Володимиром Козаком під час комісійного об'їзду ділянки Ясинувата - Лозова - Дніпропетровськ. Після виконання реконструкції станції в повному обсязі і з введенням нового графіка руху поїздів на 2012/2013 рр. через станцію Лозова планується пропускати 58 пар поїздів, з них швидкісних - 7 пар, пасажирських, - 35 пар, електропоїздів - 16 пар.