ua en ru

Для нормалізації ситуації в БКК потрібно від двох до чотирьох місяців, - віце-прем'єр-міністр Білорусії

Для нормалізації ситуації у ВАТ "Білоруськалій" потрібно від двох до чотирьох місяців. Про це сьогодні заявив віце-прем'єр-міністр Білорусії Петро Прокопович.

Для нормалізації ситуації у ВАТ "Білоруськалій" потрібно від двох до чотирьох місяців. Про це сьогодні заявив віце-прем'єр-міністр Білорусії Петро Прокопович (на фото), повідомляє білоруське державне агентство "Белта".

"Ситуація, в якій опинився "Білоруськалій", - тимчасова. Буде потрібно певний період часу - від двох до чотирьох місяців, я думаю, - щоб відновити ринки, набрати обертів і працювати далі", - сказав Прокопович. За його словами, зараз йде постійна робота з відновлення наявних зв'язків і створенню нових контактів. Вже є угода на постачання 3 млн. т калійних добрив з Арабськими Еміратами , Катаром та іншими країнами.

Нагадаємо, що 26 серпня в Білорусії був затриманий гендиректор "Уралкалія" Владислав Баумгертнер.

Офіційний Мінськ підозрює Баумгертнера у зловживанні службовими повноваженнями: нібито його дії призвели до нанесення збитків компаніям "Білоруськалій" і БКК у розмірі 100 млн дол.

У зв'язку із затриманням Баумгертнер про дії Білорусії досить різко висловилися віце - прем'єри РФ Ігор Шувалов і Аркадій Дворкович. Останній заявив, що, можливо, будуть переглянуті деякі питання співпраці двох країн.

На тлі загострення відносин головний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко піддав критиці ввезену з Білорусії молочну продукцію, а Россільгоспнагляд призупинив імпорт білоруської свинини.