ua en ru

Для покращення енергозбереження 9 шкіл і садків Івано-Франківськ планує залучити кредит від Nefco на 3 млн грн

Івано-Франківськ планує отримати кредит від Nefco (Nordic Environment Finance Corporation - Північна екологічна фінансова корпорація) в сумі 3 млн. грн. на реалізацію енергоощадних заходів у 5 школах і 4 дитячих садочках, повідомив сьогодні радник міського голови Михайло Коник.

Кредит місто розраховує отримати на пільгових умовах - під 3% річних у гривнях. За ці кошти планують реалізувати заходи зі зменшення споживання теплової енергії з одночасним покращенням умов перебування в зазначених освітніх закладах.

Місто вже підготувало бізнес-план цього проекту. Його розробку фінансував українсько-німецький проект GTZ «Енергоефективність у будівлях», у впровадженні якого з листопада 2008 р. бере участь Івано-Франківськ.

Як повідомляли раніше, банк «Львів» та Nefco підписали угоду про кредитування енергозберігаючих проектів у соціальній сфері Львівської обл. обсягом 3 млн. грн.

МінЖКГ України та Nefco підписали спільний план дій з реалізації в містах країни проектів з енергоефективності.

Північна екологічна фінансова корпорація (Nefco) є багатосторонньою неприбутковою фінансовою установою спеціального призначення, що утворена урядами п'ятьох північних країн (Данії, Фінляндії, Ісландії, Норвегії та Швеції) з метою покращення екологічної ситуації у Східній Європі.