ua en ru

Довжину Nabucco уріжуть втричі - до 1,3 тис. км

Консорціум проекту газопроводу Nabucco представив оновлений план будівництва труби консорціуму родовища в Азербайджані "Шах Деніз" під назвою Nabucco-West, повідомляється в прес-релізі проекту Nabucco. Довжина Nabucco-West, відповідно до представленого проекту, може зменшитися від оригінального в 3 рази до 1,3 тис. км, передає "Росія-24".

Трубопровід протягнеться від кордону Туреччини і Болгарії до міста Баумгартен в Австрії. За різними оцінками, Nabucco-West пройде по території Болгарії (412 км), Румунії (469 км), Угорщини (384 км) і Австрії (47 км).

Раніше повідомлялося, що консорціум проекту Nabucco планував знизити потужність газопроводу в 2 рази, а провести його тільки по Болгарії і Австрії.

Члени консорціуму родовища "Шах Деніз" отримали пропозицію про скорочення тривалості газопроводу ще в середині березня. Тоді віце-президент BP по розробці "Шах Деніз" Ел Кук зазначив, що проект Nabucco-West був краще, ніж Nabucco. Проект Nabucco передбачає довжину газопроводу в 3,9 тис. км. Він повинен зв'язати країни Середньої Азії з Австрією, проходячи через території Туреччини, Болгарії, Румунії та Угорщини.

У складі консорціуму знаходяться австрійська OMV, угорська FGSZ, румунська корпорація Transgaz, болгарська холдинг Bulgarian Energy, турецька Botas і німецька компанія RWE. Кожна корпорація тримає однаковий відсоток акцій, рівний 16,78%. Раніше повідомлялося, що через зростання вартості проекту від участі можуть відмовитися німецька RWE і угорська MOL.