ua en ru

У "ДІВІ Банку" повідомляють про зміну власників та виконання кредитних зобов'язань

ПАТ "ДІВІ Банк" успішно виконав комплекс заходів по відновленню платоспроможності, передбачених програмою фінансового оздоровлення фінустанови. Про це повідомляє прес-служба банку.

"Виконання умов цієї програми створює всі передумови для скасування введених регулятором обмежень на активні та пасивні операції банку", - підкреслили в прес-службі.

Повідомляється, що запорукою поліпшення фінансового стану і репутації "ДІВІ Банку" стала зміна акціонера і кінцевих бенефіціарів. "Раніше банк на 100% належав компанії "ДІВІГРУП Лімітед", а одним з найбільших бенефіціарів банку був Микола Гута, співвласник агрохолдингу "Мрія". Ще на початку грудня 2014 р. ДІВІ Банком" був знайдений новий інвестор, який взяв на себе зобов'язання погасити заборгованість перед бюджетом, контрагентами, фізичними та юридичними особами", - наголошується в повідомленні.

Прес-служба ПАТ "ДІВІ Банк" повідомляє, що на даний момент Микола Гута, а також Андрій, Клавдія, і Іван Гути вже не є інвесторами, бенефіціарами або акціонерами банку та до діяльності фінустанови більше ніякого відношення не мають.

У банку зазначили, що кандидатури нових бенефіціарів проходять погодження в Антимонопольному комітеті України та Національному банку України (НБУ).

"У рамках програми фінансового оздоровлення, "ДІВІ Банком" була проведена робота з позичальниками (юридичними і фізичними особами), результатом якої стало суттєве зменшення кредитного портфеля - на 3,6 млрд грн. (66%)", - підкреслили в прес-службі.

Згідно з повідомленням, активна робота з позичальниками щодо погашення та реструктуризації боргових зобов'язань дозволила акумулювати грошовий потік, який був використаний для розрахунків за пасивними операціями "ДІВІ Банку".

"Зокрема, заборгованість перед фізичними особами-не інсайдерами банку (депозити, карткові та поточні рахунки) була погашена на 99%. Заборгованість перед банками-контрагентами зменшилася на 216 млн грн. (81%). Комплекс вжитих заходів дозволив збільшити ліквідність і фінансову стабільність банку", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі також зазначили, що у процесі відновлення платоспроможності був посилений контроль за дотриманням обов'язкових нормативів НБУ. З лютого 2015 року "ДІВІ Банк" виконує всі обов'язкові нормативи.

Для відновлення довіри контрагентів і клієнтів, і нормалізації своєї роботи, банк звернувся до НБУ з клопотанням про скасування введених обмежень на активні і пасивні операції та визнання діяльності банку такою, що відповідає законодавству України.

За даними НБУ на 1 січня 2015 року за розміром загальних активів "ДІВІ Банк" займає 65-е місце і входить до III групи ("середні"). Станом на березень 2015 року, банк не має мажоритарних акціонерів. Міноритарні акціонери (фізичні особи) володіють частками в межах 8,3-8,5% статутного капіталу і входять в наглядову раду Банку. Кандидатури нових бенефіціарів банку - Дмитра Мельника та Сергія Горбачевського (по 50% акцій) - проходять погодження в Антимонопольному комітеті України та НБУ.

Дмитро Мельник є одним із власників-бенефіціарів інвестиційної групи Art Capital і останні роки працював на посаді фінансового директора ІГ.
Сергій Горбачевський був обраний кандидатом на посаду голови правління "ДІВІ Банку" 19 січня 2014 року. Має досвід роботи у банківській системі України більше 15 років. Раніше Горбачевський Сергій працював у казначействі "Інтеграл-банку", "Укрсоцбанку" і Банку "Хрещатик".
До узгодження кандидатури Сергія Горбачевського Національним банком України обов'язки голови правління тимчасово виконує заступник голови правління - начальник казначейства Вікторія Гульман.

У "ДІВІ Банку" повідомляють про зміну власників та виконання кредитних зобов'язань

У "ДІВІ Банку" повідомляють про зміну власників та виконання кредитних зобов'язань