ua en ru

Дисциплінарна комісія прокурорів відкрила справу щодо Холодницького

Дисциплінарна комісія прокурорів відкрила справу щодо Холодницького Фото: Назар Холодницький (РБК-Україна)

30 березня в КДКП направили скарги на керівника САП

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) відкрила дисциплінарне провадження стосовно керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницкого. Про це РБК-Україна повідомили в Генеральній прокуратурі.

Як писало РБК-Україна, інформація про те, що Холодницький може піти з посади керівника САП з'явилися в ЗМІ ще 20 березня. Як стверджували поінформовані співрозмовники РБК-Украина, причиною було розслідування, яке проводилося щодо Холодницкого з боку НАБУ під процесуальним керівництвом департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки, що відноситься до вертикалі президента Петра Порошенка. А саме - матеріали, які були виявлені в результаті проведення негласних слідчих дій щодо Холодницкого. Нібито в кабінеті голови САП на акваріумі була встановлена апаратура фіксації.

Крім того, генпрокурор Юрій Луценко заявив про те, що він буде ініціювати зняття Холодницкого з посади. Паралельно видання "Дзеркало тижня" опублікувало інтерв'ю з директором НАБУ Артемом Ситником, в якому він назвав Холодницкого корумпованим прокурором. За словами директора НАБУ, голова САП міг "зливати" інформацію про підготовку обшуків, гальмував розслідування і тиснув на прокурорів. Підозри НАБУ підтвердилися, розповів Ситник, в ході розслідування справи мера Одеси Геннадія Труханова.

Нагадаємо, 30 березня повідомлялося, що в КДКП направили скарги на керівника Холодницкого. Скарги направлені в рамках кримінальної справи, яка спільно з ГПУ розслідує Національне антикорупційне бюро.