ua en ru

Директору реабілітаційного центру для учасників АТО оголосили про підозру

Директору реабілітаційного центру для учасників АТО оголосили про підозру Ілюстративне фото (dsvv.gov.ua)

Керівник закладу заволодів державними коштами на суму понад 5,6 млн гривень

Київською місцевою прокуратурою номер 7 викрито у розкраданні понад 5,6 млн гривень, виділених на психологічну реабілітацію ветеранів та воїнів АТО одного з керівників реабілітаційного центру, розташованого на території Одеської області. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу прокуратури міста Києва.

У прокуратурі повідомляють, що майже 1300 ветеранів та бійців АТО, які мали пройти курс психологічної реабілітації, не отримали відповідних послуг від реабілітаційного центру. Разом з тим керівник закладу надав неправдиві відомості про виконання програми та заволодів державними коштами на суму понад 5,6 млн гривень.

"Наразі керівнику центру оголошено про підозру за ч. 4 ст. 190 (заволодіння шляхом обману чужим майном в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Зважаючи на те, що вказаний фігурант одночасно є депутатом однієї із селищних рад підозру йому підписав прокурор міста Києва", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше про підозру оголосили ще одному директору реабілітаційного центру для учасників АТО. Київською місцевою прокуратурою викрито директора товариства "Віасан", яка привласнила півмільйона гривень бюджетних коштів.