ua en ru

Директор турагентства "Гарячі тури" вкрав гроші клієнтів, - Антихович

Директор турагентства "Гарячі тури" вкрав гроші клієнтів, - Антихович Фото: директор турагентства "Гарячі тури" вкрав гроші клієнтів

Туристичні агенції мережі "Гарячі тури" зазнали збитків на суму близько 15 млн грн

Директор туристичного агентства "Гарячі тури" Ахмед Шериф вкрав гроші клієнтів за тури і поїхав. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив власник одного з агентств, що входили в мережу "Гарячих турів" Олександр Антихович.

"В мережу (агентства "Гарячі тури - ред.) входили центральний офіс 216 агентств. До сумних подій у Донбасі вона налічувала близько 300 точок продажу. Але наприкінці червня директор компанії Ахмед Шериф вкрав гроші туристів і поїхав. Це ті кошти, які туристи заплатили турагентам за тури. Останні, в свою чергу, передали ці кошти в центральний офіс, який повинен був передати гроші туроператорам. У результаті агентства мережі залишилися один на один з туристами", - заявив Антихович.

За його словами, щоб зберегти репутацію багато з турагентств зі своєї кишені повторно оплачували тури для туристів. "Зараз велика частина агентств, які раніше входили в "Гарячі тури", самоорганізовуються в нову мережу", - зазначив він.

У новій мережі залишилися понад 80 агентств, які зареєструвалися під брендом Tours and Tickets.

"Ми прагнемо убезпечитися від випадків, подібних тому, що стався з "Гарячими турами". Ми плануємо створити гарантійний фонд, кошти з якого будуть використовуватися на випадок банкрутства того чи іншого туроператора. В ідеалі прагнемо домогтися того, щоб турист або полетів на відпочинок, або отримав свої гроші назад", - розповів Антихович.
Туристичні агенції в цій мережі будуть здійснювати оплату турів туроператорів безпосередньо, минаючи центральний офіс.

Всього, за словами Антиховича, турагентства мережі "Гарячі тури" зазнали збитків на суму близько 15 млн грн.

Нагадаємо, на найбільшу туристичну мережу України "Гарячі тури", зазнає фінансові проблеми, подали судові позови дві компанії.