ua en ru

Директор "Фанчі-інвест" попросив захисту у президента через намагання підпалу його будинку

Директор "Фанчі-інвест" попросив захисту у президента через намагання підпалу його будинку Фото: Роман Стефанчишен

Роман Стефанчишен назвав винних у підпалі його будинку

Директор аграрного підприємства "Фанчі-Інвест" Роман Стефанчишен назвав можливих винних у підпалі його будинку і попросив захисту у президента України. Про це він сказав у своїй заяві, оприлюдненій на сторінці в соцмережі Facebook.

Відзначимо, як повідомляли ЗМІ, вночі, 23 червня, в Новій Одесі Миколаївської області була здійснена спроба підпалу "коктейлями Молотова" будинку Стефанчишена.

В даній події підприємець звинуватив керівників районних відділень поліції і прокуратури.

На думку захисту Стефанчишена, ситуація зі спробою підпалу будинку бізнесмена з сім'єю нагадує "помсту за відкрите протистояння" і незгоду з діями керівників правоохоронних органів Новоодеського району.

Адвокати бізнесмена впевнені, що ситуація "явно загострюється" і може вийти з-під контролю, адже якщо б Стефанчишен не встиг загасити осередки займання, могла б статися жахлива трагедія.

За інформацією захисту підприємця, його "протистояння" з районними правоохоронцями триває вже давно. Стефанчишен відкрито заявляв про погрози його життю і систематичні спроби рейдерського захоплення його бізнесу.

Адвокати заявляють, що правоохоронні органи і представники влади поки що не реагують на ситуацію. При цьому вони відзначили спроби розібратися з боку Генеральної прокуратури. За даними захисту, в даний момент триває внутрішня перевірка ГПУ районного прокурора.

Стефанчишен звернувся до президента України Петру Порошенка, назвавши імена можливих винних у підпалі його будинку, а також попросив взяти справу на особистий контроль і не допустити ескалації конфлікту, який "може призвести до людських жертв".

"Прошу вас взяти на контроль ситуацію в Новоодеському районі Миколаївської області та вжити заходів для припинення злочинної діяльності прокурора Олега Наливайченка, начальника поліції Володимира Самицького, судді Валерії Баранкевич та ін", - звернувся до президента підприємець.