ua en ru

Динамо З - Чорноморець: Одесити починають з перемоги в Лізі Європи

Одеський "Чорноморець" вольовою перемогою 2:1 почав свої виступи в груповому етапі Ліги Європи. На гол Фернандеса "моряки" відповіли голами Антонова і Джедже.

Одеський "Чорноморець" вольовою перемогою 2:1 почав свої виступи в груповому етапі Ліги Європи. На гол Фернандеса "моряки" відповіли голами Антонова і Джедже.

Динамо З - Чорноморець 1:2
Голи:
Жуніор Фернандес, 43 - Антонов, 62, Джедже, 65
Динамо З: Зеленика, Вербу Пінту, Шимунович, Шимуніч, Рубен Ліма, Брозович (Бечірай, 74), Адемі, Памич (Хусейнович, 62), Саммір, Чоп (Халіловіч, 86), Фернандес
Чорноморець: Безотосний, Кутас, Бергер, Фонтанелло, Сантана, Ковальчук, Гай, Лео Матос (Рієра, 46), Прийомів, Джедже (Бобко, 69), Антонов (Самодін, 85)

Матч розпочався на невисоких швидкостях, що, безсумнівно, було на руку "Чорноморцю". Одесити, шикарно почали сезон, за два місяці проводячи вже 17-ту гру. Плюс, до єврокубків українському клубу після шестирічної паузи знову потрібно звикати. Тим більше в суперниках чемпіон Хорватії загребське "Динамо", для якого нинішня Ліга Європи вже шоста в історії.

Команди Романа Григорчука відомі організованістю. Тому не дивно, що, зробивши ставку на оборону, одесити зв'язали суперника по руках і ногах. Хорвати ніяк не могли знайти шляхи для об'їзду припаркованого чорноморського автобуса. Максимум, що їм вдавалося - добиратися до штрафної так далекі і небезпечні удари. Один з таких на шостій хвилині завдав Марсело Брожович.

Перший тайм йшов до нічиєї, але ситуацію на полі з ніг на голову перевернула помилка. Вербу Пінту перехопив м'яч на правому фланзі і тут же зробив передачу на хід Хуниору Фернандесу. Чилійський форвард, увірвавшись в штрафну, з другої спроби відкрив рахунок у матчі.

Гол в роздягальню - завжди неприємно. Але Григорчук в перерві придумав, як все змінити. Замість Лео на поле вийшов Сито Рієра, всі інші додали в швидкості і агресії. Як результат - повний контроль гри у другому таймі. Швидко стало зрозуміло, що даремно одесити почали зустріч так обережно. На 50-й хвилині Рієра небезпечним ударом з-за штрафного змусив Олівера Зеленику пірнути в самий кут, щоб виручити партнерів.

Трохи згодом послідував удар Пабло Фонтанельо головою - м'яч потрапив у поперечину. Тиск одеситів наростав і завершився абсолютно логічно - голами. На 62-й хвилині Олексій Антонов головою замкнув простріл активного Рієри, а три хвилини потому комбінацію повторили Франк Джа-Джедже і виступивший асистентом Павло Кутас.

Повівши в рахунку, гості знову більше уваги почали приділяти своїм воротам. Ініціативу господарям перехопити не вдалося, а от з небезпечними моментами справа йшла краще. На 67-й хвилині все той же Фернандес вийшов один на один з воротарем, але Дмитро Безотосний ногою відбив м'яч. На 75-й хвилині вже Фатос Бечірай погрожував воротах з вигідної позиції, однак промахнувся. Останні хвилини хорвати провели в атаці, але нічого серйозного створити їм не вдалося.

Використані матеріали УЄФА