ua en ru

Динамо - Шахтар: У кожній грі ми повинні доводити, що є кращими в країні, - Андрій Ярмоленко

Динамо - Шахтар: У кожній грі ми повинні доводити, що є кращими в країні, - Андрій Ярмоленко Фото: Андрій Ярмоленко

Українець розповів про "жадобі титулів" в Києві

Лідер київського "Динамо" і збірної України Андрій Ярмоленко прокоментував майбутній фінал Кубка України проти донецького "Шахтаря". Про це пише газета "Український футбол".

"Зараз для нас найголовніший матч - проти "гірників", тому збираємося докласти максимум зусиль, щоб обіграти принципового опонента. Не варто забувати, що в цьому році "Динамо" стало чемпіоном, тому нам потрібно в кожному матчі доводити свої чемпіонські амбіції. Готуємося в звичайному режимі, як і раніше, нічого особливого. Хлопці чудово розуміють, що важливо тримати себе в ігровому тонусі, не розслаблятися, тому що донеччани помилок не прощають. Тому всі все розуміють, і ніякої розслабленості з нашої сторони немає", - сказав Ярмоленко.

"Я б не сказав, що вони стали грати слабкіше. "Шахтар" - хороша команда, але через певні причини "гірники" трохи здали. Позначилася і відсутність власного поля, і інші фактори. Як-то в одній футбольній програмі побачив у студії Даріо Срну, який сказав, що футболісти "Шахтаря" фактично жили в літаку, тому що постійно літали на матчі. Звичайно, я їх прекрасно розумію, але треба також визнати, що в цьому році "Динамо" дійсно було сильніше і заслужено завоював золоті нагороди. Та в порівнянні з минулими роками ми значно додали в тактичному плані, колектив став набагато згуртованішою. Тому не варто говорити, що "помаранчево-чорні" стали слабкішими, чи ще щось, просто "Динамо" став сильнішим. У цьому вся біда наших конкурентів", - продовжив Андрій.

"Ми це прекрасно розуміємо, однак, як я вже говорив, нам потрібні трофеї. За останні кілька років у нашій команді - жага до перемог, нагород, кубків, тому кожна перемога для нас дуже важлива. За п'ять років ми особливо нічого й не вигравали, окрім Кубка і Суперкубка України. Ще раз повторюся, але перемога в чемпіонаті жодним чином не розслабила команду, швидше навпаки. Тепер у кожному поєдинку ми повинні виходити і доводити, що є кращим клубом країни. Це велика відповідальність, і, повірте, нести цей хрест непросто, хоча і приємно. Постараємося зробити своєрідний дубль і ще раз порадувати наших уболівальників. Фани "Динамо" завжди вірили в команду, тому ми повинні віддячити їм за підтримку і довіру", - додав гравець.

Нагадаємо, фінал Кубка України "Динамо" - "Шахтар" відбудеться 4 червня о 21:00, а на РБК-Україна відбудеться онлайн-трансляція поєдинку.