ua en ru

Динамо - Шахтар 0-2: відео голів та огляд матчу

Динамо - Шахтар 0-2: відео голів та огляд матчу Фото: "Динамо" - "Шахтар" (fcdynamo.kiev.ua)

Донецький клуб третій рік поспіль завойовує трофей

До уваги читачів РБК-Україна відео голу та огляд небезпечних моментів фінального матчу Кубка України сезону 2017/18 між київським "Динамо" і донецьким "Шахтарем".

У фінальному поєдинку за Кубок України вкотре зійшлися принципові суперники. Тому гра на "Дніпро-Арені" зібрала практично аншлаг.

Вже на восьмій хвилині м’яч опинився у сітці воріт Андрія Пятова, проте арбітр зафіксував офсайд у Микити Бурди під час виконання штрафного удару Віктором Циганковим.

За кілька хвилин доволі гостро було поблизу воріт Дениса Бойка. Проте першу половину гри м’ячем більше володіли динамівці, у той час як "гірники" намагалися проводити швидкі випади.

Динамо - Шахтар 0-2: відео голів та огляд матчуДинамо - Шахтар 0-2: відео голів та огляд матчуДинамо - Шахтар 0-2: відео голів та огляд матчуДинамо - Шахтар 0-2: відео голів та огляд матчуДинамо - Шахтар 0-2: відео голів та огляд матчуДинамо - Шахтар 0-2: відео голів та огляд матчуДинамо - Шахтар 0-2: відео голів та огляд матчуДинамо - Шахтар 0-2: відео голів та огляд матчуДинамо - Шахтар 0-2: відео голів та огляд матчуДинамо - Шахтар 0-2: відео голів та огляд матчу

Початок другого тайму став шокуючим для "Динамо". "Шахтар" повів у рахунку: Фред відмінно вирізав м'яч на правий фланг точно на Богдана Бутка, захисник прострілив на дальню штангу, яку замкнув Факундо Феррейра - 0:1.

На 56 хвилині Артем Бєсєдін мав чудовий момент зрівняти рахунок, вийшовши на рандеву з Пятовим, але не переграв його. За хвилину з лету бив Шапаренко - над поперечиною.

На 61 хвилині "Шахтар" забив вдруге. Ярослав Ракицький відзначився прямим ударом зі штрафного, перегравши Бойка. У цей час вже готувався до виходу на поле Дьємерсі Мбокані - Александр Хацкевич перебудував схему команди на гру в два нападника.

"Біло-сині" мали нагоди аби відігратися. Але свої моменти "Динамо" не використало і поступилося у вирішальному матчі за трофей.

"Шахтар" третій рік поспіль і в дванадцятий раз у своїй історії завойовує Кубок України!

Головний тренер "Динамо" Олександр Хацкевич: "План на гру був більше контролювати м'яч. "Шахтар" дав нам простір, перші 20 хвилин все було нормально, а потім почався якийсь поспіх, було багато довгих передач. Хоча просили більше змінювати акцент атаки. Припускалися необгрунтованих помилок, почали самі віддавати м'яч уже після хвилини 20. Сказати, що "Шахтар" чинив сильний тиск на наші ворота - ні. У нас теж було достатньо моментів, навіть після пропущених м'ячів. Але клас є клас, потрібно дивитися правді в очі".

Головний тренер "Шахтаря" Паулу Фонсека: "Перш за все зазначу чудове видовище: повний стадіон, фантастична атмосфера, вболівальники підтримували свої команди - чудове свято! Суперники поважали один одного, не виникло конфліктів і проблем. Хочу похвалити арбітрів - на мій погляд, чудове суддівство . Ми заслужено виграли, оскільки всі 90 хвилин були краще і ближче до забитих м'ячів. Перший тайм вийшов тактичним і без явних гольових моментів, а другий "Шахтар" у всіх аспектах провів сильніший за "Динамо". Упевнений в абсолютній закономерн ості нашої перемоги".