ua en ru

"Динамо" призначило Луческу головним тренером

"Динамо" призначило Луческу головним тренером Фото: Мірча Луческу (facebook.com/fcdynamoua)

Румунський спеціаліст раніше очолював "Шахтар"

Новим головним тренером футбольного клубу "Динамо" призначений відомий румунський фахівець Мірча Луческу. Раніше він довгий час очолював принципового суперника киян - донецький Шахтар.

Про це йдеться в повідомленні на сайті столичного клубу.

Контракт з 74-річним наставником розрахований на два роки, з опцією продовження ще на сезон. Інші деталі контракту не уточнюються. Також поки невідомо, хто увійде в його тренерський штаб.

Президент клубу Ігор Суркіс сподівається, що вболівальники будуть оцінювати Мірчу за його результатами.

На цій посаді він змінив Олексія Михайличенка, якого разом з помічниками відправили у відставку три дні тому. За підсумками сезону "біло-сині" виграли Кубок України і насилу посіли друге місце в чемпіонаті, яке дає право виступити у кваліфікації Ліги чемпіонів.

Луческу - найтитулованіший тренер в історії "Шахтаря". Він працював в клубі протягом 13 сезонів - з 2004 по 2016 рік. Під його керівництвом "гірники" виграли 22 трофея: 8 чемпіонських, 6 Кубків і 7 суперкубків країни, а також Кубок УЄФА.

Потім він перебрався в чемпіонат Росії, очоливши "Зеніт". Однак через незадовільні результати команди, пітерський клуб розірвав контракт з Луческу. З 2019 року фахівець знаходиться без роботи, після відходу зі збірної Туреччини.

Нагадаємо, раніше головним кандидатом на посаду тренера "Динамо" вважався наставник луганської "Зорі" Віктор Скрипник.