ua en ru

Динамо - АЗ: як команда Луческу стартуватиме у Лізі чемпіонів

Динамо - АЗ: як команда Луческу стартуватиме у Лізі чемпіонів Фото: "Динамо" готується до гри з АЗ (twitter.com/dynamokyiv)

Готуємося до матчу третього раунду кваліфікації

Київське "Динамо" розпочинає боротьбу у кваліфікації Ліги чемпіонів матчем проти нідерландського АЗ. Трансляція розпочнеться о 20:00, а дивитися гру можна на телеканалі "2+2". Букмекери вважають фаворитами підопічних Мірчі Луческу. Суперники "біло-синіх" вирушили на поєдинок у складі 21 гравця.

15 вересня 20:00
Київ, НСК "Олімпійський"

Ціна помилки в грі дуже велика, адже доля путівки в плей-офф буде вирішуватися прямо сьогодні. Враховуючи специфіку нинішнього сезону, який проводиться у стислі терміни через пандемію коронавірусу, усі кваліфікаційні етапи окрім останнього не передбачають матчів у відповідь.

Старт єврокубкової кампанії

Цією зустріччю "Динамо" почне свій єврокубковий сезон, разом з тим голландці вже подолали одну стадію кваліфікації, обігравши чеську "Вікторію" (3:1). АЗ програвав 0:1 до останніх секунд основного часу, але зміг перевести поєдинок в овертайм, де відзначився двічі.

Кияни потрапили до третього раунду кваліфікації як віцечемпіони України, а ось АЗ мав усі шанси потрапити до Ліги чемпіонів напряму, проте чемпіонат Нідерландів було завершено достроково.

Маючи стільки ж очок, скільки й "Аякс", клуб з Алкмару фінішував другим, поступаючись за додатковими показниками. АЗ не погодився з розподілом путівок в єврокубки і навіть оскаржував результати сезону, але отримав відмову.

Внутрішній чемпіонат

"АЗ Алкмар" задля кращої підготовки до поєдинку Ліги чемпіонів проти "Динамо" добився перенесення стартового матчу Ередівізії. Клуб хоче, що гравці команди отримали більше часу на відновлення після викликів у збірні.

"Динамо" в новий сезон вкотилося з величезною кількістю травмованих футболістів. Всупереч цьому, у першій грі під керівництвом Мірчі Луческу, команда здобула перемогу, а також змогла завоювати Суперкубок України-2020. Проте напередодні старту в єврокубках "біло-сині" втратили очки, зігравши в нульову нічию з чернігівської "Десною" у другому турі УПЛ.

Цей матч відбувся після двотижневої паузи, пов'язаної з поєдинками збірних, які пішли не на руку Луческу. Відразу чотирнадцять динамівців отримали виклик до головної команди країни, а у підсумку зіграв лише один - Тимчик, ще двоє виходили на заміни. Таким чином два тижні випали з підготовки команди.

Історія протистоянь

Кияни вже зустрічалися з АЗ восени 2010 року, коли двічі перемогли команду з Алкмара у груповому турнірі Ліги Європи. "Динамо" впевнено обіграло суперника вдома з рахунком 2:0 (дубль на рахунку Мілевського на 47 та 61 хв.), а також і на виїзді - 2:1 (Фалькенбург, 35 - Мілевський, 16, Хачеріді, 40).

21.10 АЗ (Алкмаар) – «Динамо» – 1:2 Мілевський Хачеріді 04.11 «Динамо» – АЗ (Алкмаар) – 2:0 Мілевський *фото А. Лукацький

Опубліковано FC Dynamo Kyiv Понеділок, 14 вересня 2020 р.

Що далі

Переможець протистояння зустрінеться у плей-офф відбору головного клубного турніру з бельгійським "Гентом" або австрійським "Рапідом". Перша зустріч пройде на виїзді.