ua en ru

Динаміка реструктуризації валютних кредитів позитивна, - НБУ

Динаміка реструктуризації валютних кредитів позитивна, - НБУ Фото: Динаміка реструктуризації валютних кредитів позитивна

Станом на 1 серпня загальна кількість іпотечних кредитів скоротилася до 55,7 тис. з 73,5 тис. на початку року

Динаміка реструктуризації валютних кредитів в Україні - позитивна. Про це заявила директор Департаменту банківського нагляду НБУ Катерина Рожкова, йдеться у повідомленні прес-служби Нацбанку.

Як зазначили в Нацбанку, динаміка реструктуризації є позитивною, оскільки спостерігається постійне зменшення кількості та обсягу таких кредитів у портфелях банківських установ.

"Станом на 1 січня 2015 р. іпотечних кредитів налічувалося 73,5 тис. об'ємом 3,6 млрд доларів США. Станом на 1 серпня 2015 р. загальна кількість іпотечних кредитів склала 55,7 тис. об'ємом 2,4 млрд доларів США", - зазначила Рожкова.

За її словами, НБУ прагне до якнайшвидшого вирішення проблем українських валютних позичальників, виступаючи за реальні механізми захисту та підтримки малозабезпечених та соціально незахищених верств населення.

"Ми підтримуємо необхідність добровільного рішення проблеми на прийнятних для банків і позичальників умовах. Одночасно ми вітаємо єдину консолідовану позицію, досягнуту банками в процесі підготовки окремого законопроекту, який об'єднає механізми існуючих меморандумів про реструктуризацію споживчих кредитів в іноземній валюті", - зазначила вона.

Нагадаємо, 27 серпня Україна домовилася з основними кредиторами про списання 20% державного боргу, що становить 3,8 млрд дол. У документі про параметри угоди про реструктуризацію йдеться, що держборг України знизиться з близько 19,3 млрд дол. до близько 15,5 млрд дол.

Крім того кредитори погодилися відтермінувати на 4 роки виплату Україною основної частини держборгу.